Cart 0

 

XrunStavanger10.jpg

Våre regler


1. Deltager i X-Run OCR må være fylt 15 år på løpsdagen. Det er ingen aldersgrense i X-Run Familie, men vi anbefaler at barn under 6 år løper X-Run Mini.

2. Det kreves ingen spesielle forkunnskaper for å delta hverken i X-Run OCR eller X-Run Familie, kun godt humør og litt innsatsvilje.

3. Vi har elektronisk tidtakning og det er viktig at den elektroniske chip'en blir festet når du registrerer deg på løpsdagen. Om vi ikke bruker engangschiper, må disse leveres inn etter målgang. Om du ikke gjør dette vil du bli belastet med et gebyr på kr 500 i etterkant. Er du usikker sjekk på registreringen. PS! Husk du må være registrert minst 45 minutter før din oppsatte starttid.  

4. Ved påmelding velger du selv hvilken starttid du vil ha. De første starttidene er satt av til de som vil løpe i aktivt klasse. Deltakere i aktivklassen har “fast-track” på enkelte hinder (som f.eks på X-Run Rampen) dersom det er kø. Alle følger samme regler gjennom løypen.

5. Deltakere må følge anvist løype. Alle hindere skal gjennomføres i den rekkefølgen de er satt opp. Deltakere må påregne å vente på tur på enkelte hinder. Enkelte hinder har begrensning på antallet som kan gjennomføre samtidig. X-Run funksjonærene ved hinderet vil ha kontroll og kommunisere dette tydelig.

6. Alle gjennomførte hinder skal godkjennes av X-Run funksjonæren som står på hinderet.

7. Deltakere i aktivklassen låner X-Run vester (som leveres inn etter målgang) og har “fast-track” på enkelte hinder. Dette er for at de som ønsker å konkurrere i aktiv klasse ikke skal stresse mosjonistene. Aktiv klasse løper 2 runder.

8. Våre hindre blir delt opp i 3 kategorier:

Rødt - hinder du må gjennomføre uten hjelp.

Gult - hinder der du kan velge å ta “tidsstraff” fremfor å forsere hinderet.

Grønt - hinder hvor det er fritt frem å få hjelp av andre deltakere, funksjonærer eller publikum for å forsere.

9. Deltagere i X-Run OCR må kunne svømme minst 50 meter. Det vil bli lagt ut tau man kan trekke deg i, og vi har funksjonærer ved start og slutt av svømmingen. (Svømmingen vil normalt sett være et gult hinder, så man kan velge å heller ta “tidsstraff” fremfor å svømme om man er usikker).

10. All deltakelse på X-Run OCR og X-Run Familie skjer på eget ansvar. Ryger Sports AS som arrangerer X-Run OCR og X-Run Familie er ikke ansvarlige for eventuelle ulykker, men vil ha medisinsk personell tilstede under konkurransene. Disse vil være plassert på strategiske steder i løypa. Vi anbefaler at alle deltagere har gyldig ulykkesforsikring.

Spørsmål og svar


Hva skjedde med lagkonkurransene i 2019?

Siden det har vært et stort ønske fra deltakere om selv å kunne velge starttidspunkt, vil X-Run OCR fra 2019 bli arrangert som et individuelt løp. Starttidspunktet velger man ved påmelding. Dersom man i ettertid vil endre starttidspunkt, kan man gjøre dette i en selvbetjeningsportal.

En av erfaringene etter 2018 sesongen er at veldig mange deltakere har mange spesifikke ønsker og spørsmål knyttet til sitt startidspunkt, og naturligvis ønsker å sikre at de kan løpe sammen med familie, venner og kollegaer. Ved lagkonkurransen opplevde vi at det var mange endringer og justeringer de siste ukene før løpet som gjør at en slik selvbetjening ville vært vanskelig å tilby.

Det vil bli en mer uformell lagkonkurranse for de som melder seg på under samme lagnavn.

Kan vi løpe i samme startpulje?

Ja! Gjør avtale med de du vil løpe med, og meld dere på til samme starttidspunkt. Dersom puljen er full, kan dere gratis endre til en annen startpulje via linken til selvbetjeningsportalen som dere fikk i eposten med påmeldingsbekreftelsen.

Kan jeg overføre billetten min til noen andre?

Ja det kan du. Dette ordner du selv via linken til selvbetjeningportalen som du fikk i bekreftelsesmailen når du meldte deg på. Det koster 150,- i administrasjonsgebyr for X-Run OCR og 50,- for X-Run Familie.

Er det lov å hjelpe andre deltakere?

Ja, X-Run løpene har fokus på glede og mestring. Ønsker du å hjelpe en annen deltaker står du fritt til å gjøre det. Unntaket er de hindrene som har rød kategori. Disse skal være enkle nok til at alle skal kunne klare å forsere dem på egenhånd.

Hvorfor har X-Run en prisstige?

Prisstigen gir et insentiv til å melde seg på tidlig. Dette gir oss som arrangører bedre oversikt og gjør det lettere å planlegge X-Run OCR og X-Run Familie. Å arrangere en X-Run løpshelg er en stor og ressurskrevende oppgave, og det er mange timer som legges ned på organisering, produksjon, opp/nedrigg og lagring av hinder m.m.

Har dere foto, video eller drone?

Det vil være fotograf(er) tilstede under arrangementene. Det vil bli tatt foto og video og det kan i enkelte løp også bli bruk av drone. Disse vil kunne bli lagt ut offentlig i ettertid av arrangementet, samt kunne bli brukt i markedsføringen av X-Run. Ved å delta på X-Run samtykker du til dette. Ønsker du at vi sletter et bilde så send oss en mail om det.

Når kommer bildene etter løpet?

De kommer så fort som mulig, men det er en stor jobb å gå igjennom alle bildene før de legges ut. Vi ber om forståelse for at det er mye som må ordnes i forbindelse med et X-Run arrangement og at det kan ta litt tid før alle bildene er klare og lastet opp på våre sosiale medier.

Når kommer resultatene?

Vi bruker ulike leverandører på tidtakning, men vi gjør vårt beste for at disse skal være klare samme eller påfølgende dag av konkurransen. Merk at puljestarter og ulikt nivå på deltakerne gjør at det vil kunne ta 2–3 timer etter at du selv har kommet i mål før alle andre er i mål. Vi har forståelse for at man ønsker resultatene raskt, og vi gjør vårt beste for å få til dette.

Merker dere løypa vi skal løpe?

X-Run OCR og X-Run Familie er et terrenghinderløp hvor noe av poenget er å orientere seg i terrenget. Løypa er merket, men det er et bevisst valg å ikke lage «oppmerkede motorveier» gjennom hele løpet. Oppfordringen er derfor å bruke litt tid på å se etter merker, finne veien og ikke blindt stole på at den foran deg nødvendigvis løper riktig.

Hvor kan jeg kontakte dere for å gi ros/ris/beskjed osv?

Vi setter pris på å få konstruktive tilbakemeldinger på hva vi gjorde bra, og hva vi kan forbedre oss på. Vi setter pris på om dere benytter dere av kontaktskjemaet som er på vår nettside. Rett før, under og rett etter løpene skjer det mye, og vi ber om forståelse for at responstiden vår vil øke.

Hvorfor er det to like runder i X-Run?

Når man løper to runder får man mulighet til å prøve seg på hindrene flere ganger. Dette vil bidra til økt mestringsfølelse hos de aller fleste, noe vi i X-Run er veldig opptatt av. To runder har vært en del av vårt konsept helt fra begynnelsen av.

Hvorfor står mange av hindrene nær start/mål-området?

Vi vil at X-Run OCR og X-Run Familie skal være publikumsvennlig. Ved å plassere en del av hindrene i start- og målområdet, legger vi til rette for mye liv og røre når deltakerne skal forsere hindrene. For mange gir det også en ekstra motivasjonsboost.

Untitled-1.png